Ministerul Apararii construieste vile de sute de metri patrati pentru grangurii cu grade, la preturi de doua ori mai mici decit pe piata libera. Va reamintim ca programul imobiliar cu pricina avea ca scop declarat rezolvarea cazurilor sociale din Armata, adica dotarea cu cite un apartament a celor oplositi prin chirii si pe la socri. Poate nu a fost indeajuns de convingatoare lista generalilor cu doua-trei locuinte si case de vacanta care, totusi, vor primi si vila de la Aparare. Asa ca, tocmai de aceea, continuam saptamina aceasta si cu o serie de colonei aflati in situatii similare.
Incepem cu colonelul Sandu Tataru, de la Corpul de Control al ministrului, care are nici mai mult, nici mai putin de trei apartamente, toate in Bucuresti, o casa de locuit in Bacau, dar si pretentii la o locuinta pe soseaua Antiaeriana, unde isi va ridica Ministerul Apararii cartierul de lux la preturi de ANL. Din peste 3.000 de aplicanti care se bat pe cele 1.900 de locuinte disponibile in Antiaeriana, Tataru s-a clasat pe un binemeritat loc 701.
Destul de aproape, pe locul 753, am gasit un alt colonel, Traian Purza, care detine un apartament in Bucuresti si o casa de locuit in Otopeni.
Urcam in clasament si observam ca locul 284 este ocupat de un consilier juridic din minister, colonelul Costel Dediu, cu doua apartamente in teaca, unul in Bucuresti si celalalt in Focsani.
Tot la categoria doua case, dar pe locul 99, il avem pe colonelul Marian Scarlatescu, cu un apartament in Bucuresti si o casa de locuit in Vilcea.
Nu in ultimul rind, comandorul Alexandru Galusca, pozitionat confortabil pe locul 156, are o casa de locuit in Vrancea, plus un apartament si o garsoniera in Bucuresti. Si acum, culmea situatiei locative nerezolvate: Galusca nu numai ca are unde sa stea, dar are si de inchiriat. Conform declaratiei de avere, completata cu propria minuta, viitorul beneficiar de vila de lux la pret de nimic obtine venituri din inchirierea garsonierei.